Valtuusto koolla, päätettävää ei ollut

1.3.2018

Eilisillan valtuuston kokouksesta ei ole juuri kerrottavaa. ”Maailman toimivin kaupunki” näyttää toimivan ilman, että valtuusto päättää juuri mistään. Kokoukseen oli valmisteltu vain muutama päätösasia. Keskusteluakin syntyi vain kyselytunnilla, jossa olivat esillä huumeongelma ja tasa-arvon strategiahanke.

Päätettäväksi valtuustoon tuotiin eräitä viime vuoden budjetin ylitysoikeuksia ja määrärahojen siirtoja. Näistä suurin oli taas HUS:n ylitys 28 miljoonalla.  Toimeentulotukimenot ylittyivät budjetoidusta 4,4 miljoonalla eurolla.

Strömbergin Pitäjänmäen teollisuusalueen yksi tontti päätettiin muuttaa toimitilakorttelista kolmen asuinkerrostalon tontiksi. Lisäksi hyväksyttiin aloite kaupunkipyöräkauden tarjoamisesta työsuhde-etuna.

Kuvaavaa sille, miten päätöksiä tehdään yhä enemmän muualla kuin luottamuselimissä, on hallinto-oikeuden yleiskaava-tuomiosta valittaminen. Kokoomuksen, vihreiden ja demareiden edustajat sopivat johtavien virkamiesten kanssa siitä, että Helsinki valittaa tuomiosta. Asiaa ei suostuttu tuomaan edes kaupunginhallituksen käsittelyyn. Puhumattakaan siitä, että uusi valtuusto olisi keskustellut hallinto-oikeuden tuomion myötä syntyneestä uudesta tilanteesta.

© 2024 Yrjö Hakanen
webDesign: Mekanismi »